miercuri, 20 octombrie 2010

o saptamana

Luni-rasarit de soare, cafea, ora 5:00, dragoste prin cearsafuri si prin perne,zale.
Dar,
marti avem ore de sofat cu totii prin oras. Ne taram ca niste viermi alcoolici spre acelasi cacat de loc.si mergem cu atata viteza crestina incat tu nu ma vezi. Si nici eu pe tine, nu vreau sa vad franturi de verde si-nchid ochii si e toamna, bate vantul.
Si vine miercuri,
Zile senine cu chiul si lenevit la o cafea intr-un local retras.nu-ti tipa nimeni aproape de urechi si nu se scalda niciun strop de vin in gura. Nu avem fite, nici bani pentru ele – avem doar bere.
Joi
Joi esti o curva si compui versuri dure ca sa fii ipocrit. nu ai cursuri la teatru, nu canti la chitara si nu te duci la scoala. Cand plangi ti se formeaza o inima neagra pe fata de la rimel. Si nu ai fond de ten si parul iti sta ca dracu. Ai doua kile in plus iar firea-ti e ca macul: pe stomacul gol, devii pozitiv si razi aiurea pe strada ca un retardat in curu’ gol.
Cand e vineri
Fugim ca niste nebuni, sa nu ne prinda timpul si sa ne dea amenzi. Nu ai decat ceva maruntis prin buzunare si nu-ti permiti, ai alte promisiuni si e un film nou la tv. Ia-ti prietenii si iesi dracu’ afara. Te cheama un parc, nu fute timpu-n gara.
Dar sambata e a ta.
E zi de citit si de dusuri fierbinti. E zi cu ceaiuri cu vanilie, cu telefoanele inchise si draperii in geam.
E zi senila, da' nu da cu piciorul, e-o zi pentru tine.
Urasc duminica,
Ca tu tre sa pleci si eu nu ma mai trezesc cu mirosul de cafea din bucatarie. Ca ma ameninti constant ca o sa invat sa spal singura vasele, iar omleta aia cruda si slinoasa…o sa o fac eu mai crocanta si mai uscata si nu o sa mai fie buna. Iar perna mi se spala de duhoarea ta de alcool, iar vara apune si o gasesti pitita-n hol,
Si e-n cuier, te-asteapta s-o iei si sa pleci.
Dar ia si gunoiul. Si el te-asteapta sa-l iei cand o sa pleci.

Niciun comentariu: