joi, 9 septembrie 2010

gandurile unei cafele

Am inselat, da. dragutul sentiment ca ti-ai batut joc inca imi starneste un zambet malitios pe mutra. sunt rea? probabil. de fapt am fost si sunt o vaca cu baietii. nu zic ca voi fi ca poate imi voi gasi nasul. sau nu. dar in schimb am un noroc imens pe care putini oameni il au. am 3 prieteni retardati, dar pe care ii ador. ei si tata-s singurul motiv pentru care nu sunt feminista.
am unghii lungi si negre! ti-am zis? cred ca am uitat.cand am platforme si unghii lungi am impresia ca sunt stapana lumii sau ca imi mai lungesc corpul cu niste cm.
stiai ca la hindusi inainte, o dama de companie trebuia sa stapaneasca cele 64 de arte? si barbatul ce plm mai facea? e de apreciat ca nu cautau totusi doar o gaura.

Am un pahar cu urme circulare si maronii pe masa. si miroase a cafea si a tigari si a ruj de un rosu carmin. as putea scrie o carte despre cafea. de fiecare data e altfel, are alta idee, alt context, chiar si alte ganduri.

acum era chill si slaba, dar dulce. acum zambeste si motaie timid prin patura. si se gandeste la sedinta foto si la teava aia imensa in care alin isi bagase capul sa vada ce e. si nu era nimic desi as fi vrut sa fie.

sa fie noapte.1:32 cu precizie de ceasornicar. o tipa in palton rosu se plimba cu mainile in buzunare in cautare de maruntis. dar nu gaseste ca e falita. i-a dat lui toti banii. iar boul i-a luat. putea macar sa refuze.
si-si baga si ea capul in teava sa vada ce e. poate maruntis ca ar vrea sa fumeze.
stii...ce vede ar putea speria pe oricine, dar ea e prea beata si rupta. sangereaza si nici nu-si da seama. iar a batut-o. era spanzurata o tipa in teava. o trage afara, e curioasa. genul ala de curiozitate bolnava ca in operele lui sartre sau ca in luptele din arena de pe vremea cezarilor. e in lenjerie neagra din dantela si are unghiile facute la manichiurist. parca zambeste; si ea e batuta. dar ea nu fumeaza - nu are degetele patate de nicotina; si nu bea - nu miroase a alcool dublu rafinat. nu are burta - e frumoasa. si totul e la locul ei.
dar ea [a noastra] e fericita ca lumea a mai scapat de o barbie cu masura 26. dar o intlege si incepe sa ii povesteasca ca nu are prieteni, nici macar straini. iar peretii iar au devenit surzi si nu o mai apara de ploaia de pumni. inainte plangeau cu ea, dar acum s-au golanit si tac.
ciudate ganduri are cafeaua asta. ieri vedea un accident intr-un tramvai cu geamuri sparte iar un ciob imens i-a sectionat capu' lu' unu.

noapte buna

4 comentarii:

Anonim spunea...

apreciez ca mi-ai scris numele intreg

arch spunea...

what?:))

The Shadow spunea...

hm, ce sa fi pus in cafeaua aia???? hi hi!

arch spunea...

destule.
stii e ciudat ca printre filmele tale favorite nu apare si V for Vendetta